15 Nisan 2010 Perşembe

TaMiR

Rüyayla gene ortalardan kayboldu :) Nerde mi ? Aslında yapacak o kadar çok işi olmasına rağmen sürekli film izliyor ve tembellikten sürekli mızmızlanıp duruyor. Bir kaç gündür hadi bugün bloğa yazacağım diyor bir kaç kelime yazıyor yayınlamadan taslak olarak kalıyor..

Sonunda bu böyle olmaz dedim.. Birikmiş bunca iş varken oturup koca gün film izleyerek vakit öldüremem..

Sıvadım kolları.. Yapacak o kadar çok iş var ki evde..




Önce prizlerden başladım işe.. Bizim evin duvarları alçı plaka.. Tuğla değil.. Sıva olmadığı için prizler ve elektrik düğmeleri kolayca alçıyı aşındırıp durdukları yerden fırlıyorlar.. Alçı yapsam yine aynı şey olacak.. Yuvarlak bir biçimde düzgün kesilmiş herhangi bir materyal bulamayacağım için. Kalın ve sert olan kartonları seçtim.. Onları kesip buvatla duvarın arasına yerleştirdim ve güzelce vidaladım.

Bununla kalmadım tabi.. Balkondaki çiçeklerimi asmak için raf yaptırmıştım. Babama defalarca söylememe rağmen taktıramamıştım duvara..

Gene sıvadım kolları..

Aldım matkabı elime duvar deliyorum. Üst kat komşumda balkondan beni izliyormuş. Birisi katıla katıla gülüyor. Bir döndüm arkamı komşum.. " Kız sizin evde erkek yok mu sen yapıyorsun bunları " dedi. İşte o an insanların neden cinnet geçirdiğini anladım.. O matkabı alıp... Neyse..

Rafı duvara sabitledikten sonra saksılarımı da bir güzel üzerine yerleştirdim..

Sonra mutfakta lavabonun altındaki sızıntıdan devam ettim işe.. Sinir ediyordu beni ne zaman biraz fazla su döksek , Bulaşık makinasının gider deliğinden geri geliyor , dolabın içinden temizlemek zorunda kalıyordum.. Benim gibi tembel bir insan için ne kadar zor tahmin bile edemezsiniz :) Bundan kurtulmam lazımdı..
Önce borulardandır diye düşündüm.. Yeni boru aldık.

Yattım lavabonun altına söktüm gideri. Babama verdim tut diye.. O da unutup döküverdi lavaboya içindeki fazla suyu..

Yüzümün halini görmeniz lazımdı.. Hani böyle çizgi filmlerde kızarmış ve kıyameti kopartan bir karakter olur ya hep.. Aynı onlar gibi söyleniyorum lavabonun altında..

-Yarabbi Şükür !?! Sabah yüzümü yıkamıştım gerçi ama !!! Ya baba tut diye verdim sana yüzüme dök diye değil ! Görmüyo musun ?
-Unuttum
- Ya baba yapma Allah aşkına yerde yatıyorum, lavabonun giderini sökmüşüm.. Delikten baksan suratımı göreceksin yine de döküyorsun.. Ay delireceğim üstümün başımın haline bak.. Allahtan temiz su dökmüştüm bir de o su kirli olsaydı varyaa... Gerçi kabahat bende "Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye ? Kendi işimi kendim yaparım demiş " Kendim yapçaktım..
-Tamam tamam hadi bak işine..

Baktım tabi... ! Yapacak bir şey yok.. Bir de derdim ki " Bu tamirciler üstlerini nasıl bu kadar batırmayı beceriyorlar ?? " Çok kolaymış :)

Neyse boruları söktükten sonra ve üzerime boşalan su için homurdandıktan sonra yeni aldığımız boruyu taktım.. 2 paket lavabo açıcıyı boca edip üzerine sıcak su döktükten sonra kahve yaptım oturdum babamla karşılıklı konuşuyoruz "acaba bir tane daha döksem mi " falan diye..

Dayanamadım kalktım aldım poşeti lavabonun deliğine dökmemle birlikte o giderin içinde kalan kaynak suyun üzerime doğru fırlaması bir oldu ve elimi yaktım. ( bir günde bu kadarı fazla )

Sakarım evet !

Çok az yandı.. (Ertesi gün geçti tabi.. ) Ama burda bitmedi tabi ki.. O basıncın şiddetiyle sanırım , yeni taktığım gider delindi.. Alttan damlatıyor... Biraz fazla su dökünce gene dolabın altından geliyor su..

Ay delirdim. Ne yaparsam yapayım işe yaramadı üstüne üstlük bir de kendimi yaktım.. Dedim bu böyle olmayacak.. Tekrar değiştirdim gideri...

"Akıl akıldan üstündür " derler ya hakikatten doğru.. Kapıcımız bu işe 1 poşetle çözüm buldu.. Evet yanlış okumadınız 1 poşetle.. ( O kadar sıkıntıyı boşuna çekmişim.. ) Gider deliğine giren borunun etrafına bir poşeti sardı ve çözdük işi.. Yandığım da yanıma kâr kaldı..

Kalan işler mi ?? Elbette var ama onlar biraz daha bekleyecek bu haftalık bu kadar yeter :)

10 yorum:

aysema dedi ki...

Sen neler yapmışsın böyle? Saygıyla eğiliyorum önünde. Tembel membel de değilsiz ayrıca...
Kocaman aferini hak ediyorsun.

Hem güldüm, hem de hayran hayran okudum. Sevgilerimle...

aysema dedi ki...

Sevgili Rüyayla,

Bu kadar ara verilir mi? Dön artık...

Bu arada bir ricam var senden. Blog Ödülleri yarışması "Aile" katagorisinde kızım Özgür Anne de yarışıyor. Bir oy verebilir misin? Şimdiden teşekkür ederim. Yarın son günmüş.

Sevgilerimle...

ZIBBIDI dedi ki...

Soru:Ewdeki tamirat işlerinide bayan yaparsa onun haklı çenesiyle nasıl baş edilir..

Cewap:Bkz.Cewabı olmayan sorular..

:D

RuYaYLa dedi ki...

Aysema Öğretmenim :

Tembellikten kaldıramıyorum ki başımı :) Özgür anneye önceki gün oy verdim ama anca yazabiliyorum.. Umarım kazanır :) Bu arada çok Teşekkür ederim

Sevgiler..

RuYaYLa dedi ki...

Zıbbıdı;

Bence kaçılır :D Çenesinden kurtulmak mümkün olmayabilir :)

ZIBBIDI dedi ki...

Banada öyle geliyor arşatırmayla biyere warılmaz gibi cevabı yokkiiii..

İlk paragrafını kopyalayıp kendi yazımın ilk paragrafı yapsam olurmu? değiştirilecek tek kısım sen bloğa yazacaklarını yazıyorsun ben düşünüyorum..:)

RuYaYLa dedi ki...

Evet sanırım cevabı yok :)

Olmaz mı olur tabi ki alabilirsin :)

O düşünme işini bende çok yapıyorum ama son günlerde anladım ki buraya yazınca çok daha fazla rahatlıyorum..Terapi gibi geliyor sanırım yazmak :)

ZIBBIDI dedi ki...

Bu aralar kafamı boşaltmaya çok ihitiyacım war..Umarım banada iyi gelir..

RuYaYLa dedi ki...

Kafa boşaltmak için bana en iyi gelen şey film izlemek ve yazmak uamrım sana da iyi gelir :)

ZIBBIDI dedi ki...

Aslında kafa boşaltmada rap müziğin üstüne tanımam..Parçadaki sözleri anlamaya çalışırken dünyayı unutabiliyorsun tabi bunda sago kolera cezanın olağanüstü sözler yazmalarının etkisi büyük..Tek sorun sago kolera weya cezanın yeni albüm çıkarmamaları..