14 Mayıs 2009 Perşembe

MiM- oKuMa SeRüVeNiNiZiN BaŞLaNGıCı

Aysema öğretmenim mimlemiş beni :)

" Okuma serüveninizde unutamadığınız, hayatınızın bir dönemine, özellikle de çocukluğunuz ve ilkgençliğinizin hayal dünyasının oluşumuna etki eden yazar kim? Hangi kitabı elinize aldığınızda döner gidersiniz o günlere?"

İlk zamanlarda yani ilkokul yıllarında okumayı pek sevmezdim aslında ben.. Sıkılırdım kalın kitaplardan..
Sonra Ortaokul yıllarında Oğuz Özdeş'in "Hülya" isimli romanıyla başladı okuma hevesim.. Peşinden Reşat Nuri Gültekin'in "Çalıkuşu" ve Halide Edip Adıvar'ın en sevdiğim arkadaşımın adı olan "Handan"...

Okumaya başladıkça öyle çok sevdim ki okumayı, herkese doğum günlerinde kitap almaya başladım.. Hediye ettikten bir kaç ay sonra yüzsüzlük edip okumak için kitabı istiyordum..





Sonra lise yıllarında Burçak Çerezcioğlu'nun "Mavi Saçlı Kız " kitabını aldım kitap fuarından.. Onu okuduktan sonra sanırım bir çok şey şekillendi kafamda..
Biraz daha tutundum hayata..
Ne zaman kendimi kötü hissetsem elime alır yine okurum :)

" Sabahları
Hasta uyanmanı istiyorum

Hastaysan eğer
Yaşıyorsun demektir.. "


Bir babaya bu satırları yazdırmış bir kitap.. Tıpkı benimde her sabah bu satırları yüreğimden geçirdiğim gibi...

Neyse gelelim en güzel kısmına.. Bu mim'i Prncfrn, efsa, Karakutu, Gereksiz yazar, B.n.n,Serzeniş Meraklısı,Gülen,Zoitsa,zıbbıdı

Hadi bakalım sıra sizde :)

9 yorum:

Mehtap dedi ki...

Bu mim bana da paslandı.ilk fırsatta yazacağım.bende okumayı çok seviyorum ama benim kızım çok sevmiyor.ilkokul dörtte henüz.Şimdiki çocukların hepsi de aynı durumda.Evde çok kitap olmasına rağmen okusun diye onun istediklerini almaya çalışıyorum.Demek Oğuz Özdeş'in Hülya adlı kitabı etkiledi.Bende alayım o kitabı.Kütüphanemizde bulunsun.Belki kızıma da faydası olur.Bu arada bu yorumumu yayınlamayın isterseniz.Çalıkuşu Reşat Nuri Güntekin'in romanı.Düzeltirseniz.eksik ve yanlış bildiğinizi sanmıyorum ama dalgınlığınıza gelmiştir.sevgiyle ve sağlıkla kalınız.

aysema dedi ki...

"Sabahları
Hasta uyanmanı istiyorum
Hastaysan eğer Yaşıyorsun demektir."

Bu dizeler ne çok şey hissettiriyor insana. Tüylerim diken diken oldu okuyunca... Okumak, okuduklarından yararlanmak, onları paylaşmak ne güzel! Yüreğine sağlık Sevgili Rüyayla'm...

efsa dedi ki...

Hatırlıyormusun bana ilk mimi gönderdiğinde sana mavi saçlı kız demiştim. o gün gittim şimdi :)))

RuYaYLa dedi ki...

Mehtap;
Kızınız okumayı sevmiyorsa ilk başlarda ödüllendirmeyi deneyebilirsiniz..Halam öyle okuma alışkanlığı edindirdi çocuklarına :) Oğuz Özdeş'in Hülya romanı çocuklar için galiba biraz ağır bir kitap olur ölen bir kadının ardından bekleyen bir adamın ölmeyen aşkının hikayesi o kitap :)
Ayrıca düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Sevgiler :)

RuYaYLa dedi ki...

Aysemacım;

Bende her okuduğumda diken diken oluyor tüylerim.. Hastalığı yaşamayan bilmiyor.. Mehmet Çerezcioğlu duygularıma bu satırlarda tercuman olmuş..

Sevgiler

RuYaYLa dedi ki...

Efsacım;
Ahh unuturmuyum ilk resmime bakmıştım saçlarım mavi mi diye :)) Çok hoşuma gitmişti :)

cem dedi ki...

bende kendi çapımda mim' e karşılık birşeyler yazmaya çalıştım.. çapım hakkında çok fikrim yok ama neyse...

teşekkürler..

RuYaYLa dedi ki...

Gereksiz yazar;
Teşekkürler :)

ELİF dedi ki...

ben geldim anne ağdaki balık bardakta ki su kadar umarsızım dizlerin duruyormu başımı yaslayacağım (yalnızlık hiç korkutmadı beni ıssız bir mezarlıkta tek başıma kalıncaya kadar şimdi artık sormuyorum yalnızlık bir oda da tek kalmakmıdır diye oysa sen sıcacık yatağında uyurken dokunuyor soğuk gecelerde tek başıma yalnızlık ben korkarım yalnızlıktan anne beni bırakma ne olur)