19 Şubat 2009 Perşembe

öZLeM

Öteki evimize gidip, akşam üzeri suladığım bahçenin kenarında, çiçek kokularına karışan ıslak toprak kokusunu içime çekmek... Sabahları ektiğim domatesler, biberler ve salatalıklarla kahvaltı etmek.. Bahçenin kenarında her sene çıkan maydanozları yıkamadan, kendisine has toprak kokusuyla yemek.. Köşedeki armut ağacına ya da kiraz ağacına çıkmak, dalında oturup keyif sürmek... Zamanı geldiğinde, ceviz ağacından tazecik , süt kokan cevizleri yemek istiyorum...

Geceleri terasta, yıldızların altında sineklere aldırmadan uyumak... Sabahları buz gibi kuyu suyunda elimi, yüzümü yıkamak istiyorum..


Kapının önünde çıkan gelincikler gibi üstüme konan arılara aldırmadan salınmak rüzgârda...



Özenle yetiştirdiğim sebzelerden, meyvalardan; salça, reçel, vişne suyu, konserveler, kompostolar falan yapmak istiyorum.. Çıplak ayakla toprakta gezinmek.. Bahçeyle uğraşmak istiyorum..


Çok şey mi istiyorum.. Hayır ! Sadece 30 km uzaklıkta bu istediklerim..
Ama işte..
Vakit ! yok !
Hem soğuk şimdi oralar, en az burası kadar..
Ve ıssız.. En az benim kadar...

10 yorum:

efsa dedi ki...

Ayyy canım taze ceviz çekti okuyunca :) ne güzeldir onu yemek... Birde ben kabugunu soyarım oynaşırım yemeden once.

asiçiçek dedi ki...

ne güzel anlatmışsın özlemlerimi depreştirdin yarama tuz bastın offfff bende çok özledim köyümü kır çiçeklerini ilkbaharı kelebekleri patika yolları dağların engebeli yamaçlarını saysam bitmezki özlemlerim:((

RuYaYLa dedi ki...

Efsa;
Bende kabuğunu soyarım, ufak ufak yerim onu.. Tadını alana ve doyana kadar.. Bazen taze ceviz diye diye ağaçta ceviz bırakmıyorum :D Hmmm ne güzeldir dimi :)

RuYaYLa dedi ki...

Asiçiçek;
Anlattığım yer köy değil aslında ama böyle bakınca; ağaçlı, kuyulu, bahçeli.. Köyü anımsaıyor galiba :) Benim köyüm diyebileceğim pek bir yer olmadığı için sanırım benimde köyüm orası...
En kısa zamanda köyüne kavuşman dileğiyle
Sevgiler..

efsa dedi ki...

Tamam hala canım çekmekte :)))) ama öyle yerken ne de güzel olur kokusu gelir damağına falan. aaa biz susalım en iyisi

RuYaYLa dedi ki...

Efsa;
Tamam canım susalım.. yoksa ben işe geç kalıcam.. İşten atıcaklar ve sonra bütün bir yaz bu anlattıklarımdan başka yapacak bir şeyim olmayacak :D Bol Bol cevizi ay pardon ayvayı yiyeceğim :D

Camilla dedi ki...

canm insallah yaza doğru zamanın olur da ufak bi kaçamak yaparsın:) bizde okuruz yazdıklarını. bi de böyle fotograf falan koyuyorsun ya sen, ballandıra ballandıra da anlatıyorsun, güzel oluyor(:

kardelen dedi ki...

çok güzel şeyler istemişsin canım taze domates ve ceviz çekti.sayende köyümdeki domates bostanı geldi aklıma gider yeşil yeşil yerdim domatesleri hımmm çok lezzetli.

RuYaYLa dedi ki...

Camillam;
Önümüzdeki hafta gibi olursa yaz döneminde, bol bol vakit bulur kaçarım yazlığa :) Umarım olur da geçen sene yapamadıklarımı bu sene yaparım :)

RuYaYLa dedi ki...

Kardelen;
Ne tatlı olur dimi dalından koparıpta yemek.. Tadına doyulmaz.. Yeşil olsun isterse, mis gibi koksun yeter :)