27 Ekim 2008 Pazartesi

Krizde Para Harcamak

Bütün dünyayı kasıp kavuran kriz ... Dünya borsa endekslerinde toplu, sert düşüşler... Doların yükseliş rekorları... Dev bankaları bile tarihe gömen fırtına...Dünyadaki kriz sebebiyle insanlar farklı çözümler ya da çözüm önerileri aradıklarını malum. Paramızı nasıl harcamalıyız ? sorusuna Amerikalı yatırım uzmanı da şok bir analiz yapmış.

Bazen bir paragraf her şeyi özetliyor sanıırım !



Amerikalı yatırım uzmanı Dr. Marc Faber bu ayki bültenini şu zihin açıcı satırlarla tamamlamış:


"Federal hükümet bize 600 dolarlık bir geri ödeme yapıyor. Eğer bunu büyük mağazada harcarsak para Çin'e gidecek.Benzin alırsak Araplara. Bilgisayar alırsak Hindistan'a, giyim eşyası alırsak Pakistan'a, sebze ve meyve alırsak Meksika, Honduras (?) ve Guatemala'ya gidecek. Düzgün bir araba alırsak Almanya'ya, gereksiz çerçöpe yatırsak Tayvan'a gidecek ve bunların hiçbiri Amerikan ekonomisine fayda sağlamayacak.




Parayı ülkemizde tutmanın tek yolu; hayat kadınlarına ve biraya harcamak, çünkü artık
ülkemde üretilen şeyler sadece bunlar..!

Ben iyi bir vatandaş olarak üzerime düşeni yapıyorum...
"

6 yorum:

aysema dedi ki...

Üretmeden tüketmenin sonu bu!

Ama bazıları dünyayı sömürerek ayakta duruyor.

Amerika'da çalışanların çoğu her ülkenin en iyi yetişmiş olanları. Biz yetiştiriyoruz, ama gerekli çalışma koşullarını yaratamadığımız için çocuklarımızı kaptırıyoruz.

Beyin göçünün önlenmesi şöyle dursun,beyinsizleri el üstünde taşıyoruz. Ayaklar baş, başlar ayak olunca da ülkemiz hak ettiği yere gelemiyor.

Yine de inadına okuyup yazacağız.
İyi ki buradasınız, iyi ki yazıyorsunuz, iyi ki okuyabiliyoruz.

RuYaYLa dedi ki...

Çok doğru...Maalesef Türkiye, son zamanlarda istemediğimiz yönlere doğru gidiyor.Kritik bir süreçten geçiyoruz.Ürettiğimizden fazlasını tüketiyoruz. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı var. Başka ülkeleri zenginleştirirken kendimiz fakirleşiyoruz! Böyle kritik bir süreçte de sesimizi yükseltemiyoruz.
İçinde bulunduğumuz durum hakkında ufacık bişeyler dahi fısıldamak istesek kapılar yüzümüze kapatılıyor.Sansür uygulanıyor vs...
Biz toplum olarak tek vücut olmayı bir çatı altında toplanmayı beceremiyoruz :(

Ama inatla yazmaya ve okumaya devamm :)))
Evet, İYİKİ...

kişisel depresyon anları dedi ki...

rakıyı, şarabı unutmmuşsun onları da biz üretiyoruz. bu arada eletrikte kullanmamamızlazım ve doğal gaz da. işimiz zor bizim :)

RuYaYLa dedi ki...

Kişisel depresyon anları;
Bize uygularsak haklısın rakımız var şarabımız var..Sebzemiz meyvamız da var :)

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

RuYaYLa dedi ki...

Merhaba hoşgeldin sevgi :)
Beğenmene çok sevindim fakat özellikle bloğuma bağlı olarak kullandığım hesaplarım yok :)ama istersen http://twitter.com/ruyayla dan takip edebilirsin :)