29 Aralık 2008 Pazartesi

MiM - OĞLaK & AşK

Kimlere aşık oluyorsunuz mim’i ni yazmıştım zaten ama şahmaran bu mim’i biraz değişik ve eğlenceli yapmış burçlarla... Beni de mimlemiş hadi bide burçlar üzerinden bakalım nasıl bir aşıkmışım ben :)


Rüyayla bir oğlak burcu yükseleni de ikizler...




İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanizması olarak kullanır. ( ben bunu bilinçsiz yapıyorum ama )Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entelektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder. ( kesinlikle ) Bir ilişkide aradığı en önemli unsur bağımsızlıktır. Kısıtlanmaktan ve kontrol edilmekten hoşlanmaz.( aşkından ölsem bile ağlarım sızlarım ama yine de herşeye rağmen yolu gösteririm )

Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır. Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Genellikle yalnızdır. Yengeç gibi karamsardır. ( kesinlikle ) Herkese güvenmez. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir. Geçmişe, geleneklerine bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir.


Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak'ın toleransı oldukça düşüktür.
( kesinlikle )


İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Mantık evliliği yerine aşk evliliği yapmayı yeğ tutarlar. ( sevmediğin, aşık olmadığın bir adamla bir ömür geçirmenin neresi mantıklı ki )Belirgin çekingenliği nedeniyle, fiziki aşktan asla yeterli derecede yararlanamayacaktır. Bu konuda sevgisine inandığı erkeğe karşı yaşamın hiçbir alanında olmadığı kadar fedakârdır. Cinsel yaşam, eşleri ile anlaşmaları konusunda pek önemli yer tutmaz, yani bunu pek fazla önemsemezler. Onlar için önemli olan özgür olmak ve eşleri tarafından sevilmektir. Gerçekte cinsel yaşamları oldukça düzenlidir. Diğer bütün konulara vakit ayırabildikleri gibi cinselliğe de gereken vakti ayırırlar. Hangi türden ortaklığa girerlerse girsinler paylarını almak isterler. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve partneri sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir.





Çoğu erkek, azimli ve akıllı olmayan, bu nedenle de kırılgan yapılı, yardıma ihtiyacı olan bir kadını tercih eder. Oğlak kadını, bu yüzden, zayıf ve hassas, koruyucusunu bekleyen bir kız gibi görünmeye çalışır. Bir erkek oltaya takıldı mı, büyük bir şaşkınlık yaşar: İpek eldivende gizli, demir bir yumruk. Belli bir bekleyişten sonra bu hassas yapı, kalbinin derinlerinde şanssız ve yalnız olan bir "süper kadın"a dönüşür.( Süper kadın nasıl oluyo ki :P Dönüştüm mü acaba ? ) Oğlak kadını geleneksel formlara bağlıdır, romantik aşka inanır ve çirkin sahne ve olaylardan nefret eder.


Yanında tongaya basan erkeklerin tersine fırtınalı flörtleri yoktur, çünkü uzun süreli ilişkileri tercih eder ve sonunda da istediği erkeği genellikle elde eder.


Tıpkı Oğlak erkeği gibi Oğlak kadınına da duygularını göstermek zor gelir, bu neden sık sık kendini yanlış anlaşılmış hisseder. Bir erkek onu hayal kırıklığına uğrattığın da bunun izlerini asla ona belli etmez ve konu hakkında bir mezar taşı kadar sessiz kalır.


Oğlak kadını mükemmel bir ev sahibi, aşçı, akıllı bir sohbet ortağıdır, hayran olunacak derecede organizasyon yeteneği vardır, zorluklardan korkmaz zaten onlar aşılmak için vardır ve erkeğinin zirveye ulaşmasını sağlayacak derecede hırslıdır.

Birliktelikte onu mutlu etmek için, ne kadar sevildiğini ve istendiğini tekrar tekrar söylemek gerekir. Onu gerçekten kazanan ve ilgisine değecek erkek, karşısında kendisi için her şeyi yapacak tutkulu bir eş bulacaktır.


Güçlü bir kişiliği olduğunun farkındadır. İçindeki enerjinin sık sık bir engel olarak ortaya çıktığını bilir. Kendini alt üst edecek, uçarı maceraların kadını değildir. Tüm istediği, gerçek aşktır. Ona karşı ciddi bir niyetiniz yoksa bu kadını en iyisi hemen unutun. Bir hayal kırıklığı onu derinden yaralayacaktır.


Rüyayla tamda böyle biri iştee... Tabi şimdiye kadar öyle uğruna herşeyi yapacak kadar kimse gözümü döndüremedi... Neyse zaten çok uzun bir yazı oldu en keyifli kısıma geçelim :)


Kime atsam topuu kimee Cesetizleri , Camilla, Efsa, Elif..den, Demet, Kakule, hadi bakalım sizin burcunuz aşk için ne diyor
?

10 yorum:

Camilla dedi ki...

ben pek anlamam burclardan ama nası da doğru cıkmıs yaaa:) ben de birkça güne kadar yazıorum hmen rüyaylam(:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
RuYaYLa dedi ki...

Camillam
evet yaa bende ilk yuh dedim döküldü bütün sırlarım açığa :D Hakikatten doğru çıkıyoo :)

RuYaYLa dedi ki...

Kakule;
Bende tipik oğlağım yükselenim ikizler ama pek ikizler etkisi yok bende düşük çenem hariç :D yükselen aslan mı aman sen iki taraftan birden dominantsın o zaman :D

ESRİK dedi ki...

Burçları pek bilmem, ilgilenmem de ama oğlak burcu sırdaştır onu bilirim. Saklanacak her şeyi ona güvenle verebilirsiniz:)

RuYaYLa dedi ki...

Esrik öfke;
Bende pek bilmem aslında ayda yılda bir günlük burçları okurum oda doğru çıkmaz bu doğru çıkınca çok şaşırdım :) Dediğin doğru sır tutmasını biliriz :)

ZIBBIDI dedi ki...

bu yazdıklarının oğlak erkeği içinde geçerli olduğunu söyle yoksam kendimden şüphe edicem...Resmen beni anlatmışın yaa çok tehlikeli...

RuYaYLa dedi ki...

Zıbbıdı;
yaa bilmiyorum oğlak kadını dediler ama erkeğininde farkı yokmuş demekki :)

Ayrıca hoşgeldin...

ZIBBIDI dedi ki...

walla bana çok uyuyyordu yazdıkların.baktımda seninle aynı gün doğmuşuz.belkide erkek kadın farketmiyodur bu bizim kişiliğimizi etkileyen etkiler...

Ayrıca hoşbuldum..:D

RuYaYLa dedi ki...

Zıbbıdı;
Aaa aynı gün mü doğmuşuzz :)
Bir kaç farklılık vardır diye tahmin ediyorum ama % 90lık kısmı aynıdır :)